tag:blogger.com,1999:blog-9192093830620598746.post8816426772796555277..comments2023-10-15T13:27:32.760+02:00Comments on Erka Perkas Kök: Långlagad kyckling och tomatsåsErka Perkahttp://www.blogger.com/profile/14211078708583473818noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-9192093830620598746.post-12325036800108348542010-09-16T21:24:14.538+02:002010-09-16T21:24:14.538+02:00Hej Therése! Vad kul att du provade långlagad men ...Hej Therése! Vad kul att du provade långlagad men mindre kul att den blev lite torr. jag har aldrig fått torr så jag vet inte vad det beror på men prova lite kortare tid nästa gång, kanske 7-8 istället. det kan vara ugnar som skiljer sig åt.<br /><br />Jag använder inte termometer när jag långlagar (annars gör jag det när jag lagar kött) men brukar skära lite vid lårbenet för att se om det är klart. håller med om att köttet - trots genomstekt - blir lite mer rosa än vanligt.<br /><br />Ratatouille! Vilket bra tips för långlagning! :-)Erka Perkahttps://www.blogger.com/profile/14211078708583473818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192093830620598746.post-65225740751230946392010-09-15T14:02:47.192+02:002010-09-15T14:02:47.192+02:00Vi testade kycklingen i helgen! Det blev ok, tyckt...Vi testade kycklingen i helgen! Det blev ok, tyckte att den blev lite torr, men inte alls så som när man gör på vanligt vis. Tomatsåsen blev ju supergod!!<br /><br />Använder du termometer för att kolla innertemperatur och se när den är klar? Tyckte att den var lite rosa, men köttet "såg" genomstekt ut, alltså inte sladdrigt. <br /><br />Kommer definitivt att prova detta igen. Efter tomatsåsen så blev jag sugen på att göra ratatoile (hur det nu stavas) på långkok, måste ju bara bli helt underbart :)Therésehttps://www.blogger.com/profile/13956106971243962699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192093830620598746.post-68822336268794282572010-09-08T22:12:34.508+02:002010-09-08T22:12:34.508+02:00Therése, gör det! :-)
Erika, precis! Det är en de...Therése, gör det! :-)<br /><br />Erika, precis! Det är en del av grejen med att långlaga tycker jag. Att det blir extra närings- och smakrikt är ju förstås också en fördel :-)Erka Perkahttps://www.blogger.com/profile/14211078708583473818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192093830620598746.post-35011887991366985622010-09-08T10:40:59.804+02:002010-09-08T10:40:59.804+02:00Vad smart att låta ugnen göra jobbet medans man sj...Vad smart att låta ugnen göra jobbet medans man själv gör något annat. Det ska jag testa.Erika - Bakglädjehttps://www.blogger.com/profile/02758973582598278092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9192093830620598746.post-3538052227800084242010-09-08T09:57:34.235+02:002010-09-08T09:57:34.235+02:00Men du så gott! Kommer jag definitivt prova snart!...Men du så gott! Kommer jag definitivt prova snart!!! Till helgen är det ju perfekt!Therésehttps://www.blogger.com/profile/13956106971243962699noreply@blogger.com