fredag 16 april 2010

Syrligt och gott med grönsaker på kinavis


Istället för Meatless Monday blev det Meatless Friday hemma hos oss idag.

Grönsaker på kinavis, 4 portioner
1 vitlöksklyfta, hackad
1 gul lök, hackad
1 bit färsk ingefära i små bitar
1 röd chili, urkärnad och tunt skivad
1 morot, finstrimlad
1 purjolök i 1-2 cm tjocka skivor
1 röd paprika, tärnad
2 blad salladskål, i bitar
2 tomater, i bitar
1 burk (ca 400 g) böngroddar, spolade och avrunna
3 msk olja
3 msk soja
1 msk maizena
2 dl vatten
1 dl salta jordnötter

Hetta upp oljan. Tillsätt vitlök, gul lök, ingefära, chili, morot, purjolök, och paprika. Stek 3-4 min under omrörning.
Tillsätt salladskål, tomater, böngroddar och soja. Rör ut maizenan i vattnet och blanda ner.
Koka upp under omrörning, strö över nötterna och servera med nudlar eller ris.

(Receptet är från Vår wokbok.)

3 kommentarer:

  1. Wokat är perfekt att göra vegetariskt, ja, många asiatiska rätter över huvudtaget. Och gott! Ser jättegott ut! Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  2. Tack Remsan! Ha en skön helg du med!

    SvaraRadera
  3. Ser supersmarrrrigt ut!

    SvaraRadera