onsdag 6 juli 2011

Plommon x 2


Jag läste ett salladsrecept i DN som innehöll plommon och jordgubbar, och blev inspirerad till att göra den här salladen till gårdagens grillade fläskkarré. Matigt, fräscht och gott.

Plommonsallad med kamutvete
4 plommon i klyftor
4 plommontomater i klyftor
2 rejäla nävar ruccolasallad
kokt kamutvete (på två dl okokt)
lite färskpressad lime
några skvättar olivolja
en nypa flingsalt

Blanda plommon, tomater, sallad och vete. Pressa över lime, ringla över lite olivolja och smula över en nypa flingsalt.

9 kommentarer:

  1. Det lät gott. Kan tänka mig att plommonen gjorde sig bra i salladen.

    SvaraRadera
  2. Frukt i mat är jag inte så förtjust i men frukt i sallad är mycket positivt!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar sallader med frukt i, både fräscht och SJUKT gott =D Prenumererar på dig nu, du delar med dig av så mycket mumsigt <3

    SvaraRadera
  4. Det här låter spännande! Jag har aldrig provat kamutvete, trots att jag läst om det på ett flertal ställen.

    SvaraRadera