En liten försurdeg på jäsning i en av mina nya danska skålar
Här är förresten hela familjen Bunke som jag köpte i Danmark.
Nu kort till veckans meny. Jag hittade en jättestor, bortglömd burk med ajvar relish längst in i kylskåpet. Eftersom jag tycker det är väldigt gott med ajvar och eftersom jag tror att burkens innehåll inte har särskilt långt kvar (kunde inte hitta bäst-före-datum men det luktade, smakade och såg gott ut) så blir det två middagar med ajvar denna veckan. Det första receptet hittade jag i en tidning från Coop och det andra är min variant på en god fiskrätt som min kusin V brukar göra. På torsdag är min man själv med barnen för jag ska spela badminton, så då får det bli snabbmat - fiskbullar. Inte särskilt upphetsande för smaklökarna kanske men våra barn älskar fiskbullar.Här är förresten hela familjen Bunke som jag köpte i Danmark.
Måndag: Quorngryta med kokosmjölk
Tisdag: Kyckling med ajvar relish-vinägrett och bulgursallad
Onsdag: Koreansk wok med nudlar
Torsdag: Fiskbullar och kokt potatis
Fredag: Ajvar relish-fisk med kräftstjärtar
Så fina skålar. Jag vill också ha nya så blir det lite roligare att blanda ihop saker i köket, eller hur ;-) Jag tänkte jag skulle ge det där med surdeg en ny chans. Det var själva jäsadet av brödet som tog sån himla tid. Bakade från morgon till kväll... Blir kul att höra hur det går.
SvaraRaderaVilka fina skålar!! Ser rejäla och stabila ut!! Den koreanska woken låter spännande!!
SvaraRaderaRemsan, håller med. Man ska inte underskatta det materiella. ;-)
SvaraRaderaGe surdegen en ny chans! Och du, ett tips: blanda i en liten bit vanlig jäst så behöver du inte vänta länge på jäsningen. När jag var mammaledig bakade jag med bara surdeg men då var jag ju också hemma mycket mer. Nu när jag jobbar vill jag att det ska gå lite fortare. Tips nr 2: Att kalljäsa i kylskåpet över dagen/natten tycker jag fungerar bra också om man bara vill använda surdeg. Då jobbar tiden för dig på samma sätt som vid långlagning. Dessutom tycker jag smakerna frigörs bättre när det får jäsa riktigt långsamt.
Sofie, bara för att du skrev att woken lät spännande så ska jag blogga om den för dig. Vi åt den nämligen idag istället för imorgon som planerat.
Sist jag testade ville jag köra helt utan vanlig jäst, men man får kanske "fuska" lite. Eller låta den kalljäsa eller helt enkelt åka hemifrån ;-) Tack.
SvaraRaderaOm fusket inte är värre än så så får man får fuska :-)
SvaraRadera