fredag 7 januari 2011

Fiskpinnar på nåt slags asiatiskt vis


Hemgjorda fiskpinnar funkar bra här hemma bland stora och små, så det blir det lite titt som tätt. Nästan alltid äter vi den på svenskt vis med potatis till och i måndags kände jag mig lite trött på det så det blev med ris och asiatisk gurksallad till. Mycket gott och fräscht kan jag lova.

Helst hade jag velat göra salladen med risvinäger och prova panera fisken med panko men inget av det hade vi hemma så det fick bli vitvinsvinäger och vanligt ströböd. Lime hade nog varit gott i också men det hade jag naturligtvis inte heller. Det blev bra ändå.


Erka Perkas asiatiska gurksallad
1 gurka, tärnad
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk söt chilisås
1 nypa strösocker
en halv rödlök, finhackad
1 sk färsk koriander, hackad
några droppar fisksås

Blanda alla ingredienser och låt gärna salladen stå och gotta till sig medan resten av middagen förbereds.

Trevlig helg!

5 kommentarer:

  1. Jag testade att panera fisken i panko senast, men jag vet inte om jag kryddade fisken för lite, det blev ingen hit iaf. Men din asiatiska gurksallad hade jag inte tackat nej till!

    SvaraRadera
  2. Remsan, då ska jag tänka på att salta och peppra ordentligt när jag väl får tag på panko.

    Sofie, visst är det gott! :-)

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut, kul med lite variation till fiskpinnarna

    SvaraRadera
  4. Cupcakesfluffan, det var så jag tänkte :-)

    SvaraRadera