tisdag 2 november 2010

Skön söndagsfrukost med scones


I söndags provade jag baka scones på bakstenarna jag fick i födelsedagspresent. Jag kan inte svära på att det inte var inbillning men jag tror att det gav en krispigare yta än vad man får på scones bakade på vanlig plåt. Sconesen var goda hur som helst, och med lite kruskakli i så kändes de inte så farligt onyttiga.

Kruskakliscones, 8 bitar
4 dl vetemjöl special
50 g smör
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk kruskakli
1,5 dl mjölk

Ny sammansmör och mjöl, eller kör i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en kletig smet. Klicka ut två delar på bakplåtspapper, mjöla och platta ut delarna till runda kakor. Skär ett kors med mjölad kniv och nagga med gaffel.
Grädda i 250° i 10 min.

Andra scones jag bloggat om är linfröscones.

9 kommentarer:

  1. Scones är ju så gott! Det skulle jag gärna äta oftare. Blir så avundsjuk på dina bakstenar, men om jag skaffade några så vet jag faktiskt inte vart jag skulle förvara dem... det är liksom fullt på saker överallt.

    SvaraRadera
  2. Är ju så gott med scones!! Händer tyvärr alldeles för sällan att man tar sig tid att göra det!!

    SvaraRadera
  3. Men ååå vilken smarrig frukost! Enkelt och suuperlyxigt!

    SvaraRadera
  4. åå måste verkligen göra scones snart,var flera år sen jag åt det ju!ville bara oxå passa på att tacka för mysig och bra blogg!

    SvaraRadera
  5. Scones är så gott, gjorde det till frukost idag

    SvaraRadera
  6. ok, jag måste köpa mig en såndär baksten nu. har tänkt göra det i flera tusen år nu, men jag kommer liksom aldrig loss. nu ska det hända!

    SvaraRadera
  7. SÅKLART att det var bakstenen! Herremingud, det förstår ju vem som helst! ;-) Jag avgudar vår sten, pizzan har aldrig varit så god som nu!

    SvaraRadera
  8. Baksten står på önskelistan till tomten! Allt som bakas som kan bli bättre gillar jag :-)

    SvaraRadera
  9. Erika, det finns alltid plats för baksetenar ;-) jag har den nästan alltid i ugnen och vill jag göra nåt i ugnen utan bakstenar så plockar jag bara ut dem och förvarar dem där jag har plåtarna.

    Sofie, det får du ändra på, det går ju så fort!

    Hilli, tack för din fina komplimang!

    Cupcakesfluffan, jag skulle kunna äta det nästan varje morgon :-)

    Charlotta, gör det! jag tycke de är fantastiska.

    Tina, ok!!! :-D Pizza blir ju gudomligt med baksten!

    Remsan, det är ju perfekt att önska sig. Me too!

    SvaraRadera