Utmaningen Vardagsfavoriter på bloggen Malins mat har novembertemat gryta så den här får bli mitt bidrag.
Köttgryta, 6-8 portioner
800 g strimlat nötkött, t ex högrev
4 gula lökar, grovhackade
2 stora morötter, tjockt slantade
300 g färska champinjoner
2 buljongtärningar
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 burk crème fraîce
salt å peppar
smör till stekning
persilja att strö över
Fräs lök och morötter i en stelpanna tills löken är mjuk. Lägg över i en traktörpanna.
Bryn köttet i omgångar och lägg över även det i traktörpannan.
Vispa ur stekpannan med vinet och vattnet och häll skyn i traktörpannan.
Fräs de hela champinjonerna, lägg ner i traktörpannan och smula över buljongen.
Koka under lock i 5 min, tillsätt crème fraîche, salt och peppar, och låt småputtra under lock ytterligare 10 min. Strö över persilja och servera med t ex nudlar.
Mums så gott det låter.. vattnar i munnen :)
SvaraRaderaLåter himla gott, köttgryta är alltid mumsigt :-)
SvaraRaderaSå bra recept för de dagar då det behöver gå lite undan, som t.ex stressiga dagar innan jul...
SvaraRaderaMin mat och vikt, :-)
SvaraRaderaCupcakesfluffan, visst är det. Det är verkligen "riktig" mat :-)
Mårtenssons, precis!