onsdag 24 november 2010

Superenkla citronkycklingen


Min vän Kristina brukar bjuda mig på en citronkyckling som är superenkel att göra och väldigt god. Den sköter sig själv medan riset kokar på spisen och jag och Kristina kan fokusera på att umgås med varandra och hålla ordning på våra barn som ofta är med när vi träffas. En förnämlig vardagsmiddag med andra ord.

Kristinas kyckling (ungefär som hon gör den) 6-8 portioner
900 g kycklingfiléer
1 citron,saft och zest
1 dl god olivolja
salt och peppar
örtkrydda (t ex timjan eller basilika)

Lägg kucklingfiléerna i en form. Häll på olivoljan, pressa över citronsaften och riv över citronskalet. Salta och peppra och smula över lite örtkrydda. Tillaga i ugn i 225° i ca 20 min eller till kycklingen är genomstekt. Sätt ev på grill de sista 5 min om kycklingen ser för blek ut. Servera med ris och grönsaker (för min del blev det Treveckorssallad)

5 kommentarer:

  1. En enkel kycklingrätt tackar vi inte nej till!

    SvaraRadera
  2. Kyckling och citron är ett perfekt äktenskap och enkelt är gott!

    SvaraRadera
  3. Enkelt ska det vara!! Älskar citron!

    SvaraRadera
  4. Åh, så enkelt, gott och fräscht! Citron och kyckling är verkligen en toppen-kombo.

    SvaraRadera
  5. Frostrosor, vassego! ;-)

    Mårtenssons, ja, visst gifter det sig fint.

    Sofie, jag med! Passar i det mesta.

    Helena, jupp!

    SvaraRadera