lördag 22 januari 2011

Äppel- och fänkålssallad till senapspanerad fiskfilé


Jag kan inte minnas att jag ätit rå fänkål tidigare och jag har definitivt aldrig själv gjort en sallad på denna smakrika grönsak. Men i en tidning (jag tror det var Buffé) hittade jag recept på en äppel- och fänkålssallad som lät väldigt fräsch och god och som jag provade att göra i torsdags. Senapspanerad fisk stod på menyn och jag tänkte att fänkål skulle passa till . Det gjorde det. Det blev faktiskt en rasande god kombo.

Torsdagens middag: senapspanerad fiskfilé med potatismos, äppel- och fänkålssallad och syrad gurka. Och så en liten citronbit till såklart.

Ett litet tips innan receptet på salladen: prova panera fisken med sötstark senap om du inte gjort det förut, det blir väldigt gott med det söta ihop med fisken. Jag hade egentligen tänkt dijonsenap men det lilla som fanns kvar i burken såg inget vidare ut, snarare torrt och efter-bäst-före-datum-aktigt ut, så det fick bli den senap jag hade. till fisken blev det poatismos och syrad gurka utöver salladen

Äppel-och fänkålssallad, 4 personer
2 granny smith-äpplen
1 fänkål
0,5 rödklök
2 msk olivolja
0,5 msk äppelcidevinäger
0,5 tsk socker
lite salt och peppar
några kapris

Skiva äpple, fänkål och rödlök tunt, tunt och lägg i en skål. Vispa samman olja, vinäger, socker, salt och peppar och häll över salladen. blanda väl och toppa med några kapris.

6 kommentarer:

  1. Jag har heller aldrig ätit fänkål, men sallad ser härligt god ut

    SvaraRadera
  2. Fänkål är ju lite speciellt men jag gillar det. Salladen låter supergod! Älskar alla salladsvarianter istället för den traditionella (tomat, gurka, isberg=tråk!!)

    SvaraRadera
  3. Cupcakesfluffa, det är väldigt gott så prova det.

    Sofie, jag med! Jag är just nu ute på jakt efter så många alternativ som möjligt till den "traditionella".

    SvaraRadera
  4. Detta lät som ett spännande recept i min smak.

    SvaraRadera
  5. Oh vilket annourlunda recept. Ser supergott ut.

    SvaraRadera