fredag 18 juni 2010

1-årskalas med en hederlig gräddtårta


I början av juni fyllde fyllde min yngste 1 år och det firades tillsammans med kusinerna hos Farmor i Skåne. Det blev en stor, härlig gräddtårta med jordgubbar. Den skulle inte ha en chans i en skönhetstävling för tårtor men jag tycker som sagt att den blev härlig.

Jag bryr mig inte ens om att skriva ett ordentligt recept för den var så klassisk och enkel att göra att det känns fånigt. Att den blev så hög som den blev var pga ett olycksfall i arbetet som visade sig bli rätt lyckat. I alla fall jag tycker det ser härligt ut med tårtor i våningar. Jag hade glömt mitt favoritrecept på tårtbotten hemma och letade upp ett på nätet istället. Eftersom jag inte tänkte efter utan följde vad som stod i receptet upptäckte jag först är jag var klar med smeten att det var för mycket smet för att en normalstor springform skulle räcka så det blev att snabbt ta fram en mindre och hälla resten i den. Som fyllning fullkomligt vräkte jag på vaniljkräm (snabbmarsan för enkelhetens skull), grädde, banan och jordgubbar. Så enkelt, så gott!

Här hemma blev det ett till litet kalas helgen som var. Då bjöds det på Pavlova och den tänkte jag blogga om inom kort för jag har världens bästa recept!

8 kommentarer:

 1. Mums, den ser riktigt härlig ut :) Vi måste ses med våra nästan jämnåriga killar nån dag! :) (och äta tårta...)

  SvaraRadera
 2. Vilken maffig tårta, ljuvligt!

  SvaraRadera
 3. Det ser riktigt mumsigt ut Erika!

  /Miguel

  SvaraRadera
 4. Ja, jag gillar också våningstårtor. Blir så mycket snyggare. Så duktig du är som lyckats få till det så fint :)

  SvaraRadera
 5. Vilken smaskig tårta! En riktig klassiker! Och snygg!!

  SvaraRadera
 6. Så fint med en jordgubbsvåningstårta =)

  SvaraRadera
 7. jätte fint tårta!!
  ha en fin midsommar!

  SvaraRadera
 8. Anne, tack! Bra förslag - jag hör av mig via fejan.

  Tina, tack!

  Miguel, kul att se dig här. Jag tror inte du lämnat kommentar tidigare. Längtar tills vi ses på Rallen. Hälsa V och flickorna!

  Tack Yasemin, Sofie, Hanna och Sana för era fina kommentarer!

  SvaraRadera