måndag 28 juni 2010

Världens bästa Pavlova!


Här kommer J:s födelsedagstårta nr 2! (Här finns nr 1.)

Pavlova
, 8 portioner
4 äggvitor
1 nypa salt
2,5 dl socker
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft

Fyllning:
2,5 dl vaniljvisp
Frukt och bär som man gillar, jag valde jorgubbar, kiwi och passionsfrukt.

Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget, under vispning.
Vispa tills smeten blir seg och glansig och tillsätt maizena, vaniljsocker och citronsaft under lättare vispning.
Lägg smeten i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Forma kanter och en fördjupning i mitten.
Sätt in i 225° varm ugn, sänk genast till 125° och grädda i 90 min. Stäng av ugnen och låt marängen står tills ugnen har svalnat.

Fyll med vispad vaniljvisp och frukt & bär.

Tips! Gör glass eller Spagetti Carbonara av de överblivna äggulorna.

(Receptet har jag hittat i en gammal Elle mat & vin.)

4 kommentarer:

  1. Älskar pavlova! Brukar fylla min med citronkräm (på de äggulor som blir över...) och vispad grädde. Och bär så klart!

    SvaraRadera
  2. Hej Remsan! Vilken bra idé med citronkräm! Ska testas!

    SvaraRadera
  3. Ja citronkräm låter gott :) Vad fint det blev med kivi och jordgubbar ihop. Älskar färgerna rött o grönt.

    SvaraRadera
  4. Hej Yasemin! Visst blir det vackert!

    SvaraRadera