fredag 11 juni 2010

Perfekt matlagning för regniga dagar


Jag hörde att det ska bli regn de närmaste dagarna så jag vill absolut ge tips på en lagom inomhusaktivitet - göra egna makaroner. Det behöver inte vara makaroner utan vilken pasta som helst men jag fick en makaronmaskin (!) av min kollega S som rensade i hyllor och vrår med anledning av en flytt. Min äldste son V älskar makaroner så han blev eld och lågor när jag kom hem med den lille maskinen och förklarade att vi skulle göra just makaroner. Förutom att makarontillverkningen gladde mig och V en hel förmiddag (jo, det skulle hackas och knådas och vevas och vevas och vevas och kokas och kokas så det tog sin tid) så åt vi en riktigt god lunch.

Till 3-4 portioner använde vi 2 ägg och 200 g durumvete. Detta hackade vi ihop i en mixer och sedan knådade vi samman degen. Sedan körde vi ner degen i maskinen och vevade och vevade och vevade.

5 kommentarer:

 1. Åh, det ser jätteroligt ut :) Jag har nåt tillbehör till min KitchenAid som ska kunna göra det där, men jag har inte kommit mig för att testa...

  SvaraRadera
 2. Waow så häftigt. En alldeles egen makaronmaskin. Kul syssla. :)

  SvaraRadera
 3. Hej anne och Yasemin! Vi hade faktiskt otippat roligt och jag tror aldrig att jag lyckats hålla V koncentrerad på en sak så länge :-)

  SvaraRadera
 4. Det skulle min son också tycka vara kul! Och så mycket godare dessutom.

  SvaraRadera