Originalreceptet ur
Indiska kokboken är med en indisk ost som heter panis och som man gör på mjölk, rödvinsvinäger och spiskumminfrön. Jag kör halloumi istället.
Curry med halloumi, 4 portioner
0,5 dl matolja
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftoe, finhackade
2-3 msk ingefära, finhackad
200-300 små champinjoner
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk röd chilipeppar
3 tomater, skurna i små bitar
500 g gröna ärtor, frysta
250 g hallomi
2 msk färsk koriander till garnering
Värm oljan till medelvärme i en kastrull.
Fräs lök, vitlök, ingefära och champinjoner bruna men inte brända.
Tillsätt kryddor och fräs 2-3 min på låg värme.
Lägg i tomaterna och låt puttra ca 10 min.
Lägg i ärtorna och låt puttra ytterligare 2 min.
Stek osten gyllenbrun i lite olja i en anna panna.
Blanda i koriandern i grönsaksfräset, lägg ner osten (eller servera den separat) och låt puttra 5 min. Smaka av med salt.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar