lördag 20 februari 2010

Vit chokladmousse med hallonsås


Egentligen tycker jag det här mer liknar och smakar tryffel än mousse men det står "chokladmousse" på den gamla papperslappen på vilken jag skrev ner receptet för 10-12 år sedan, så jag håller fast vid det. Mousse tycker jag annars ska vara luftig och fluffig som chokladmoussen jag gjorde i mellandagarna. Oavsett vad jag väljer att kalla det så tycker jag att det här är ljuvligt gott, som en smekning för gommen.

Vit chokladmousse med hallonsås, 6-8 portioner
200 g vit choklad
150 g smör
4 äggulor
2 msk florsocker
2 dl crème fraîche

Hallonsås:
2 pkt osockrade, frysta hallon
2 msk florsocker

Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme.
Vispa gulor och socker och blanda i den avsvalnade chokladsmeten.
Tillsätt crème fraîche och ställ kallt.
Tina hallonen och mixa till slät sås tillsammans med sockret.
Lägg upp såsen på assietter.
Ta ut ägg av moussen med en stor, upphettad sked och lägg dem i mitten av såsen.


6 kommentarer:

  1. Ser superläckert ut, gillar vinklingen in bilden också. Tja var går gränsen mellan mousse och tryffel? De kanske överlappar varandra. Det viktigaste är väl att det är gott ;-)

    SvaraRadera
  2. hallon hallon, underbara bär! Jag har tokfastnat för hallon nu, det beror nog på min fruktansvärda längtan till vår och sommar :) Bilden ser fantastisk ut!

    SvaraRadera
  3. Hej Sofia och Helena! Kul att se er här.

    Sofia, håller med - det viktigaste är att det smakar gott. kul att du gillade bilden. :-)

    Helena, snygg blogg du har. Längtar också till sommaren. det är fint med snö men det har liksom blivit lite för mycket av den varan nu.

    SvaraRadera
  4. Fann din sida precis. Nu skall jag kolla vidare bland dina fina bilder och roliga recept :)

    SvaraRadera