fredag 19 februari 2010

Kycklingrulader med röd pesto och cashewnötter


Ikväll hade vi min mor och gudmor på middag. Det blev kycklingrulader med röd pesto och cashewnötter till huvudrätt och till efterrätt blev det vit chokladmousse med hallonsås. Inga revolutionerande smaker men väldigt, väldigt gott.

Enda anledningen till att den här kycklingrätten tog en stund för mig att laga var för att jag glömt tina kycklingfiléerna. Den är en väldigt enkel, god och fräsch och jag tror den gör sig lika bra på buffébordet som den gör sig som ensamrätt. Om man tittar noga på mitt foto så ser man att jag glömde hyvla över parmesan. Glöm inte parmesanen. Man glömmer inte parmesanen. Den enda förklaringen jag har till att jag glömde parmesanen är att jag tog mig en "diskbänkare" medan jag lagade maten. Som tur är blev det riktigt gott ändå.

Kycklingrulader med röd pesto och cashewnötter, 4 personer
4 kycklingfiléer
4-6 msk röd pesto
125 g mozzarella
1 kruka basilika
blandad sallad (t ex romansallad, ruccola, plocksallad)
1-2 dl cashewnötter
parmesantost
50 g soltorkade tomater

Skär ett snitt i kycklingfiléerna och vik ut dem så att de blir hjärtformade.
Lägg filéerna mellan plastfolie och banka ut med t ex en kavel.
Bred på pesto och strö på basilikablad och mozzarella.
Rulla ihop filéerna och fäst med tandpetare.
Lägg ruladerna i ugnsfast form och stek i 200° i ca 20 min eller tils kycklingen är genomstekt.
Arrangera sallad på ett fat, lägg på ruladerna, skurna i skivor, strö över cahewnötter, hackade, soltorkade tomater och hyvlad parmesan.

4 kommentarer:

  1. Hej Duva! Kul att se dig här! Mmmm, det var väldigt gott :-)

    SvaraRadera
  2. Knapriga cashewnötter ser toppengoda ut till denna rätt!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  3. Nästa gång funderar jag på att rosta dem innan. Det blir nog ännu godare.

    SvaraRadera