torsdag 17 december 2009

Ugnsstekt fisk med varm bönsallad


Det ursprungliga receptet var med vit fisk men igår när jag lagade middagen valde jag lax istället.

Ugnsstekt fisk med varm bönsallad, 4 portioner
4 portionsbitar eller 500 g lax
olivolja (till formen)
salt och peppar
1 liten rödlök
1 näve sockerärtor
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
olivolja (till stekning)
salt, peppar och en liten skvätt balsamvinäger

Lägg fisken i ugnssäker form med en skvätt olivolja i botten.
Salta och peppra och stek i ugnen i 20-25 min in 175°.
Strimla lök och sockerärtor.
Låt kidneybönorna och kakärtorna rinna av ordentligt.
Fräs lök, bönor och kikärtor ett par min i olivolja. Salta och peppra och droppa i balsamvinäger.
Lägg i sockerärtorna och vänd runt.
Servera med t ex matvete kokt i grönsaksbuljong och ruccola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar