tisdag 19 oktober 2010

Dinkelplättar med havre


Pannkakor av olika slag är det säkraste kortet här hemma just nu och eftersom det är den yttersta tillfredsställelsen att se sina barn äta står jag, sen en tid tillbaka, ofta i oset från stekpannan eller plättjärnet. Igår experimenterade jag lite för att få i de små lite nyttigheter och jag tycker resultatet blev lyckat. Barnen tycker det med uppenbarligen för de åt som små grisar. Smeten går naturligtvis lika bra att steka pannkakor av.

Dinkelplättar med havre (ganska många...)
5 dl havremjölk
5 dl mjölk
1,5 dl havrekli
6 dl dinkelsikt
3 ägg
2 tsk salt
rapsolja att steka i

Blanda mjölken och havremjölken. blanda sedan havrekli, dinkelsikt och salt med hälften av mjölkblandningen. Vispa i äggen ett i taget och tillsätt sedan resten av vätskan. Stek i rapsolja.

8 kommentarer:

  1. Vilket bra recept på pannkakor, känns lite nyttigare med dinkel och havrekli. Ska vi minsann ta och prova!

    SvaraRadera
  2. Det verkar vara ett bra recept. Man behöver alltid förnya denna så alltid populära rätt. Ett annat gott middagstips finns hos mig ;)

    SvaraRadera
  3. Gillar oxå att exprimentera med plättar o pannkakor. Just för att få dem lite nyttigare med grövre mjöl, rivna morötter eller zuccini i. Smaskens!!

    SvaraRadera
  4. Håkan och Anki, gör det, det var väldigt gott.

    Sara, är det pannkakorna med surdeg du syftar på? Det låter gott hursomhelst.

    Sofie, morötter och zuccini ska jag ta och prova. tack för tipset!

    SvaraRadera
  5. Jag panna att göra plättar i, tror du det går att göra som pannkakor?

    SvaraRadera
  6. "Jag saknar en panna..." skulle jag skriva.

    SvaraRadera
  7. Erika, jajjemen! Det är ett pannkaksrecept från början.

    SvaraRadera
  8. Var det nyttighetstanken som låg bakom 50/50 mjölk/havremjölk?

    SvaraRadera