lördag 30 oktober 2010

Fortsatt gott med fläskkarré


Förra veckan blev det fikonspäckad, helstekt fläskkarré för första gången i mitt kök. Jag blev lite inspirerad av mig själv så i måndags blev det helstekt igen men denna gång med torkade tranbär. Det blev minst lika gott men ännu godare för ögat med de röda tranbären inkilade i karrén.


Tranbärsspäckad fläskkarré
1 kg benfri fläskkarré
salt och peppar
torkad timjan
1 ganska stor näve torkade tranbär
olivolja till formen

Lägg karrén i form med olivolja i botten, och salta och peppra. Skär snitt lite här och där och peta ner några tranbär i varje skåra. Strö över timjan efter smak. Stek i 175° varm ugn till dess temperaturen är 77° i den tjockaste delen av karrén.

3 kommentarer:

  1. RE:
    Jag använder alltid ekologiskt rågmjöl, och efter vad jag förstått (samt med tanke på hur det ser ut) så är det en blandning mellan ett fint rågmjöl och ett grovt - så man får lite två flugor i en smäll, så att säga!
    Annars så skulle jag nog blandat lite hälften-hälften! :)
    Tack för pumpasoppareceptet!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott! Perfekt helgmat och till hösten och vintern!

    SvaraRadera
  3. Filippa, tack för ditt svar. jag brukar också använda det ekologiska, jag trodde det var grovt men när du säger det så är det ju finare än det vanliga grova.

    Frostrosor, ja, sån här mat tycker jag sitter fint så här års.:-)

    SvaraRadera