söndag 15 november 2009

Marockansk kyckling med diamantris


Marockansk kyckling med diamantris, 4 portioner
2 röda lökar
1 hel vitlök
2 gula paprikor
2 röda paprikor
1 aubergine
1 zucchini
olivolja (till stekning)
salt och peppar
12 lårfiléer av kyckling
1 burk kikärtor (väl avrunna)
1 nypa paprikapulver
1 nypa chilipulver
1 nypa gurkmeja
1 nypa spiskummin
hönsbuljong (till spädning)

till servering:
4 portioner basmatiris
1 dl finhackade torkade aprikoser, sultanrussin, torkade fikon
0,5 dl hackade mandlar

Skär grönsakerna i grova bitar. Fräs dem i olivolja i en vid gryta. Peppra och salta. Vänd ner kikärtorna och lägg lårfiléerna ovanpå. Pudra över kryddorna över alltsammans. Slå på bottenskyla hönsbuljong och täck med folie. Stek i ugn i 200° i 30-45 min. Ta av folien mot slutet så kycklingen får färg. Pensla med buljong eller olja om det ser torrt ut. Späd med buljong om det kokar torrt. Riset kan serveras blandat med mandel och frukt eller med mandeln och frukten separat. (Recept har jag hittat i ett gammalt nummer av Elle à la carte.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar