söndag 22 november 2009

Laxgryta med röd curry och kokos


Här gör jag om lite i min favorit Fiskgryta med grön curry och kokos.

4 portioner:
500 g skinn- och benfri laxfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk jordnötsolja
0,5-1 msk röd currypasta
1 burk (400 g) kokosmjölk
1-2 tsk fisksås
10 blad thaibasilika eller vanlig basilika
3 msk hackad färsk koriander
lime och jasminris

Skär laxen i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlöken och fräs i oljan. Lägg i currypastan så den får fräsa med vitlöken. Vispa ner kokosmjölken lite i taget. Droppa i fisksåsen och lägg i laxen. Låt sjuda några få min. Strö över basilikan och koriandern och servera med limeklyftor och osaltat jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar