Det senaste latmansbrödet jag gjorde blev så populärt här hemma att det tog slut lite oväntat fort, så fort att jag inte tänkte på att sätta en försurdeg innan det var för sent. Som tur är finns bikarbonat för den som vill ha en limpa bröd på stört. Inte lika gott, hållbart och nyttigt som surdegsbröd men ett mycket bra backup-bröd.
De flesta bikarbonat jag bakar brukar jag proppa med fullkorn och fibrer. Det här är en mjukare variant som blir väldigt gott att rosta.
Honungslimpa9 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk hel, stött kummin
0,5 dl honung
5 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser. "Smält" honungen på svag värme och blanda med mjölken. Rör ner den ljumma mjölkblandningen i mjölblandningen. Klicka ut i väl smord och mjölad form. grädda i 200° i 45 min. Låt svalna under bakduk på galler.
Det låter gott. Det ska jag göra någon morgon framöver.
SvaraRaderaLåter som ett väldigt gott bröd. Jag gillar dessa snabblimpor just för att det finns inte alltid tid att ställa sig och baka och vänta på jäsning.
SvaraRaderaMatpolisen, ja, det går ju nästan lika fort som att göra frukostscones.
SvaraRaderaErika, precis! Tack å lov för bikarbonat!
Vad skönt med ett så snabbt bröd.
SvaraRaderaVi bytte lite rågsikt mot fiberhavregryn och så lade vi till lite solroskärnor och rågkross för extra tuggmotstånd, blev jättegott!
Juaqueline, vilket bra tips!
SvaraRadera