Det tar visserligen en liten stund i ugnen men förutom det är den här fiskrätten lika enkel som god. Och den är otippat god!
Min kusin V bjöd på en variant av den här fisken förra sommaren, då med räkor. När jag gjorde den för några veckor sedan var det fortfarande kräftsäsong så då tyckte jag det passade bra med kräftstjärtar istället.
Fisk med Ajvar relish och kräftstjärtar, 4 portioner
1 paket fiskfilé (t ex sej eller torsk)
2,5 dl grädde (eller gräddalternativ, jag tog havregrädde)
ajvar relish efter smak
salt å peppar
1 burk kräftstjärtar i lake
Lägg fiken i en smord form. Blanda grädden med ajvar relish efter behag och smak. Jag använde en ganska mild variant och hade nog i drygt en dl. Häll gräddblandningen över fisken och laga fisken i 200° i ca 20 min eller tills fisken är klar. Strö över kräftstjärtarna och värm i ugnen några min. Servera med förslagsvis pressad potatis eller ris.
Detta får absolut sättas på testa-listan. Men varför kan man inte köpa små burkar med ajvar relish. Då skulle jag nog köpa hem det mer. Det lät ju lite konstigt förstås... Men jag vet inte hur många gånger jag stått och hållt i de där stora burkarna och tänkt att jag inte gör av med en så stor burk, innan den blir dålig.
SvaraRaderaTexilerna kommer från Åhléns. De har mycket fint som inte är så dyrt.
Vad gott det låter. Jag gillar verkligen maträtter som sköter sig själv i ugnen. Kräftstjärtar låter jättegott.
SvaraRaderaRemsan, det där med burkarna undrar jag också. just nu har jag en megastor i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med.
SvaraRaderaTack för info om textilerna, de var jättefina.
Erika, jag med, det är härligt när tiden jobbar för en.
Vi provade denna igår :) Var verkligen smarrigt! Men nu har jag också en stor burk i kylen ;) Jag ska surfa runt lite och se om jag hittar några spännande ajvarrecept i cyberspace.
SvaraRaderaDu har verkligen smarriga och bra recpet i din blogg!!!! Tack för det :)
Hej Therése! Vad kul att höra. Tipsa mig om du hittar nåt gott. egentligen borde man ju kunna göra vanliga vardagsrätter och bara blanda i en större eller mindre klick Ajvar, t ex i köttfärssås eller på falukorv i ugn.
SvaraRaderaTusen tack själv! jag blir jätteglad av att få läsa såna kommentarer.
Ja,det känns lite som en bra "alround-kryddning" och att man kan lägga till den lite här och var för att höja smakerna...
SvaraRaderaJag återkommer när jag hittar något spännande recept!
Då hörs vi!
SvaraRaderaSådär, ett första experiment som blev smarrigt :)
SvaraRaderahttp://teatravel-glutenresan.blogspot.com/2010/09/michs-filegryta-med-ajvar-relish.html
Thérese, kul! måste jag kolla :-)
SvaraRadera