fredag 24 september 2010

Chokladmuffins med nektariner


Om man har två nektariner över (vilket jag hade) kan man baka de här. Lika goda till kaffet som till efterrätt.

Chokladmuffins med nektariner, 12 st ganska stora
2 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
2 3/4 dl mjöl
1 krm salt
3 msk kakao
1/2 dl rapsolja
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl varmt kaffe
1 dl hackad mörk choklad (70 %)
2 nektariner

Skär nektarinerna i ganska tunna klyftor. Vispa ägg och socker fluffigt, tillsätt resten av ingredienserna, häll upp i muffinsformar till 2/3 och grädda i 175°C ca 10-15 min. Det gör inget om de blir lite kladdiga.

9 kommentarer:

  1. Guuuuud va gott det ser ut! YUMMIE! Själv har jag gjort chokladbollar som det ska mumsas på ikväll! Trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Tack Anna! Det var var verkligen gott också. :-) Chokladbollar är inte dumt det heller.

    SvaraRadera
  3. Så fina de är. Skönt att se att man faktiskt kan servera muffins utan blommiga formar oxå ibland (även om det oxå är fint)...
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  4. Låter jättegott med nektariner i. Håller med om att de blev fina. Jag hade ett paket med muscovadosocker som blivit en stor klump, som jag kastade. När jag sedan läste ett tips om hur man enkelt kunde få det löst igen... Kanske dags att införskaffa ett nytt.

    SvaraRadera
  5. Håkan & Anki, tack! Det enkla är nog mer min grej än det blommiga. :-)

    Remsan, jag vet inte hur du förvarar det men jag brukar ha mitt i kylskåp och då brukar det klara sig från de värsta klumparna. Efter en längre tid kan dock vissa klumpar smyga sig på ändå så det där tipset tar jag tacksamt emot.

    Trevlig helg alla!

    SvaraRadera
  6. Jag måste fråga: Blandade du i nektarinklyftorna i smeten innan du fyller formarna eller dekorerade du bara med nektarinerna?
    Det låter i alla fall väldigt gott. Nektariner är en väldigt god frukt.

    SvaraRadera
  7. Erika, jag glömde visst skriva att man trycker ner klyftorna i smeten och sedan gräddar man.

    SvaraRadera
  8. Har för mig att det var så enkelt att man skulle lägga en äppelklyfta bland sockret. Jag hade slarvat med mitt socker och förvarat det i paketen...

    SvaraRadera