600 g rödspätta eller rödtungafiléer (jag kommer prova med pangasiusfiléer eftersom min man inte hittade rätt fisk när han veckohandlade idag)
2-3 dl tärnad papaya
1 burk kokosmjölk
0,5 dl vitt vin eller pressad lme
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk maizena- eller potatismjöl
0,5 dl vatten
salt, peppar
räkor till garnering
Halvera fisken på längden och forma till rullader. Fäst ev med cocktailpinnar.
Koka papaya, kokosmjölk, vin och buljong i wok med lock tills papayan är mjuk.
Mixa såsen slät eller tryck genom sil.
Hetta upp såsen och lägg i fisken.
Sjud under lock 5-7 min, ös ett par gånger.
Lägg ruladerna på varmt fat.
Rör ut mjölet i vattnet, häll redningen i såsen under omrörning, koka upp och smaka av.
Häll såsen över ruladerna, garnera med räkor och servera med pressad potatis.
(Ur
Vår wokbok)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar