söndag 10 januari 2010

Grönsaker med cashewnötter


1 bit färsk ingefära, riven
100 g färsk svamp t ex champinjoner eller shiitake
6 schalottenlökar i klyftor
1 squash, skivad
2 paprikor i olika färger, finstrimlad
1 burk (ca 280 g) böngroddar
1 dl cashewnötter
2-3 msk olja
1,5 dl vatten
1 grönsaksbuljong, smulad
0,5 krm svartpeppar
2 tsk vinäger
1 msk brun farin

Rosta nötterna i torr panna och ta upp dem.
Häll olja i den heta woken/stekpannan, lägg i ingefära, svamp och lök. Fräs ca 2 min under omrörning.
Blanda ner böngroddarna.
Rör ihop vatten, buljongtärning, peppar, vinäger och farin och häll över grönsakerna.
Låt småkoka nån minut och garnera med nötterna.
servera med ris ... eller nudlar vilket jag kommer välja eftersom jag redan har en risrtt i min veckomatsedel

(Ur Vår wokbok)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar