söndag 24 januari 2010

Kinesisk kycklinggryta


Kinesisk kycklinggryta, 4 portioner
(Receptet är ur Kyckling i serien En värld av mat och vin)
1 lök, skalad och hackad
1 vtlöksklyfta, finhackad
1 morot, skalad och strimlad
1 röd paprika, urkärnad och strimlad
375 g kycklingfilé, strimlad
majsolja till stekning
3 dl kycklingbuljong (eller tärning + vatten)
2 msk soja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk mörk sirap
1 liten burk skivad ananas, ca 230 g
maizenamjöl

Bryn kycklingen i olja nån min. Tillsätt lök, vitlök, morot och paprika och fräs ett par minuter. Tillsätt buljong, soja, vinäger, sirap och spadet från ananasen. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Red av med maizena och koka upp. Dela ananasen i skivor och lägg i. Servera med jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar