torsdag 30 september 2010

Hallonmousse - med inspiration från Ia


Jag hade inte tänkt blogga om hallonmoussen som jag gjorde i måndags men jag pratade med min kollega L och hon ville gärna ha receptet på hur jag gjorde så här kommer det. Jag gjorde efter Ias recept men med pyttesmå justeringar och det som skiljer recepten åt (förutom några mängdangivelser) är att jag använd florsocker och passerade bort hallonkärnorna. Både jag och min man har tänder som hallonkärnor verkar älska att fastna i och jag ville bespara oss båda den irritationen.


Ias hallonmousse på mitt vis, 4-6 portioner
250 g frysta hallon
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
2 äggvitor

Tina hallonen och passera den genom en finmaskig sil så att nästan bara kärnorna finns kvar i silen. Blanda i florsockret.
Vispa grädden och äggvitorna var för sig. Vitorna ska bli till hårt skum.
vänd ner först grädden i hallonpurén och sedan vitorna.
Lägg upp i serveringsglas och låt stå i kylen 1 timme eller mer.

6 kommentarer:

  1. Ser supersmaskigt ut! Älskar hallon. Sött o fräsht på samma gång!!

    Ang plåtburkarna så var denna lilla inte så dyr. Därför spontanshoppade jag denna.... 79:- tror jag att det var. Kanske är de billigar på nätet!

    SvaraRadera
  2. Hej Sofie! ok, det var inte så farligt dyrt.

    SvaraRadera
  3. Hallonkärnor fastnar i mina tänder också. Det ser ut som en riktigt god mousse.

    SvaraRadera
  4. Erika, visst är det jobbigt :-) Det var det!

    SvaraRadera