söndag 5 september 2010

Tinas färskost och meny vecka 36


Gjorde färskosten som Pickipicki-Tina bloggade om i torsdags. Det blev yoghurtvarianten med färsk basilika, vitlök och en nypa örtsalt. Det blev riktigt gott! Speciellt på mitt Latmansbröd på surdeg som jag tänkte blogga om i veckan.

Meny vecka 36:
Måndag: Fetticine med squash
Tisdag: Långlagad kyckling och tomatsås med pasta
Onsdag: Fiskgryta med röd curry och kokos
Torsdag: Stek fläsk med löksås och potatis
Fredag: Torsk med vitvinssås och potatis

6 kommentarer:

  1. Kul att du gillade färskosten, din smakkombination låter frestande god. Liksom hela veckomenyn gör:-)

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott - måste testas! Ser fram emot latmansbrödet! :)

    SvaraRadera
  3. Jag har också tänkt testa färskosten. Kul att du gillade den, då är sannolikheten större att jag kommer till skott och verkligen testar.

    Åh, stekt fläsk med löksås var länge sen jag åt. Måste hamna på matsedeln snart.

    SvaraRadera
  4. Tina, ja det var verkligen gott!

    Ia, det kommer snart :-)

    Erika, gör det, jag tyckte det blev väldigt gott. Stekt fläsk med löksås har jag faktiskt inte heller ätit på flera år trots att jag tycker det är jättegott. En klassiker är vad det är :-)

    SvaraRadera
  5. Den långlagade kycklingen ska vi absolut prova, hoppas på regn på söndag så vi kan göra det redan då. (För fega för att gå hemifrån med ugnen igång...)

    SvaraRadera
  6. Håkan och Anki! Gör det, det blir så bra. Köttet liksom smälter i munen. Första gången jag gjorde det fick jag ett halleluja-moment :-) var inte rädda, vad ska kunna hända vid 75 g ... fast vad vet jag egentligen. jag kanske är helt galen som gladeligen lämnar hemmet mitt i matlagningen. :-O

    SvaraRadera