lördag 10 oktober 2009

Chili con carne


Receptet är från Viktväktarna och för 4 portioner behövs:

2 burkar bönor (jag tycker det är godast med kidneybönor eller blandande bönor)
300 g nötfärs
2 gula lökar
4 tsk olja
2 paprikor, 1 röd och 1 grön
1-2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
i buljongtärning
2 msk soja
1 lagerblad
0,5 tsk krossade eller stötta kumminfrön
1 tsk oregano
1-1,5 tsk chilipulver

Fräs den hackade löken i oljan, lägg i grovt skuren paprika, fräs nån min. Höj värmen och lägg i nötfärsen, bryn under omrörning. Tillsätt tomaterna och finhackad vitlök. Smula i buljongen och rör i sojan och kryddorna. Låt koka under lock ca 30 min. Lägg i avrunna bönor och koka 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar