fredag 23 oktober 2009

Laxburgare med cole slaw och potatisklyftor



Laxburgare, 4-6 st
500 g skinn- och benfri laxfilé
1 l vatten och
1 tsk salt att koka fisken i
4 finhackade schalottenlökar
4 msk ströbröd
2 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
smör och
olivolja till stekning

Koka upp vaten och salt. Lägg i laxen och sjud på svag värme i 8 min. Låt svalna, häll av kokspadet och mosa med gaffel i en skål. Blanda i lök, ströbröd, ägg, salt och peppar. Forma 4-6 platta biffar och stek ca 3 min på varje sida. (Receptet är ur Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström.)

Cole slaw
Blanda
0,25 finstrimlat vitkålshuvud
1 finstrimlad morot
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk honung
och smaka av med
salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar