fredag 23 oktober 2009

Ugnskokt fisk med morot-och apelsinsås

Ugnskokt fisk, 4 portioner
500-600 g fiskfilé
2 msk vatten
2 msk pressad citron
(vatten och citron kan bytas ut mot 4 msk torrt eller halvtorrt vitt vin)
1 tsk salt
peppar
1-2 msk smör

Lägg fisken mot smort ugnsfat. Häll över vätskan, salta och peppra. Klicka över smöret. Täck med aluminiumfolie, placera i nedre delen av ugnen och sjud ca 30-45 min i 200°. Servera med kokt potatis och sås.

Morot- och apelsinsås
0,5 kg morötter, skalade och grovhackade
0,5 l vatten
1 grönsaksbuljongstärning
1 msk mjölk
0,5 msk olivolja
1 apelsin, rivet skal och pressad saft
10 basilika blad, finhackade

Koka morot i vatten med buljongtärning. Blanda i mjölk, olivolja och apelsin. Mixa till slät sås. Rör ner bailikan och smaka av med svartpeppar och ev salt. (Receptet har jag hittat i ett nr av Femina.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar