Det här är en favorit från ett gammalt nr av Elle mat & vin. Så gott och så nyttigt!
4 portioner:
600 g laxfilé
2 dl bulgur
1 halv gurka
1 näve coktailtomater
2 avokado
1 rödlök
2 dl hackade färska kryddor (mynta, persilja och/eller koriander ... för mig är koriander ett måste)
färskpressad citronsaft
olivolja
salt och nymalen peppar
1 pressad vitlöksklyfta
Koka upp bulgur i 4 dl vatten. Ta av värmen och låt stå under lock i 30 min.
Tärna gurkan, tomaterna och avokadon och finhacka löken. Blanda med den avsvalnade bulguren och kryddorna. Smaka av med citronsaft, olivolja, salt, peppar och vitlök. Det ska smaka friskt och syrligt. Låt salladen stå kallt och dra.
Tärna laxen och stek hastigt runt om. Krydda med salt och peppar och servera varm på den kalla/ljumma salladen.
Crispy Baked Buffalo Chicken
7 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar