Det här är också ett recept jag ofta återkommer till och det är hämtat ur Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström.
4 portioner:
4 bitar laxfilé (500 g)
3 msk japansk soja
3 msk söt thaichilisås
1 tsk sesamolja
2 msk sesamfrö
Blanda soja, chilisås och sesamolja. Pensla laxen med blandning och låt gärna stå 30 min i rumsvärme. Stek 2-3 min per sida och strö över sesamfröna under tiden. Jag brukar faktiskt steka laxen i ugn i 200° i 15-20 min istället för att bli så lite låst vid spisen som möjligt.
Vi brukar äta laxen med ris och sesamdressing ur samma kokbok:
2 msk risvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk socker
2-3 tsk sesamolja
4 msk vatten
4 msk rostade sesamfrön
Crispy Baked Buffalo Chicken
7 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar