fredag 16 oktober 2009

Ugnspasta med paprika och aubergine


Det här receptet hittade jag i DN för några år sedan. Det är enkelt och snabbt, gott och fräscht.

4 portioner
300 g pasta
4 paprikor
300 g aubergine
4 knipplökar
4 tomater
2 vitlöksklyftor
200 g fetaost
2 dl parmesan
salt och peppar
olivolja

Ugn 225°
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär auberginen i kvartade skivor och löken i klyftor. Dela tomaterna i halvor.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i 20 min.


Koka pastan
Öka värmen till max och ställ ugnen på grill.Blanda pastan med de rostade grönsakerna. Maka ihop mot mitten och smula feta och riven parmesan över. Ringla över lite olivolja och grilla i 3-4 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar