söndag 22 november 2009

Kyckling couscous sweet chili


4 portioner:
4 dl couscous

4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1-2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl apelsinjuice
3/4 dl sweet chilisås
1 hönsbuljongtärning
1 tsk japansk soja
2 dl matyoghurt
salt


Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min. Skär kyckling i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soja och kyckling. Låt koka några minuter. Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaksätt med salt. Rör couscousen fluffig. Servera med kycklingen och resten av yoghurten.

(Receptet är från Arla)

2 kommentarer:

  1. mm, det här ska jag pröva idag tror jag! har förresten inte sett/tänkt på att du ändrat layouten och namnet på bloggen förrän nu? fint! :-) Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är ett utmärkt vardagsrecept som går väldigt snabbt att sno ihop. Couscous är ett aber när man har småbarn (det hamnar överallt) men är så enkelt och går så snabbt att göra samt V är riktigt förtjust i det så då är det värt att ligga på alla fyra och torka couscous efter middagen.

    Tack!

    SvaraRadera