Pasta med tomatpesto, 6 portioner
150 g soltorkade tomater
1,25 dl (50 g) riven parmesanost
0,75 (50 g) pinjenötter
1,25 dl (25 g) färska basilikablad
0,75 dl olivolja
500 g pastaskruvar
150 g sparris, hackad
250 g körsbärstomater, i halvor.
Mixa soltorkade tomater, ost, nötter och basilika tills finhackat. Under mixning, häll långsamt i olivolja. Häll tomatpeston över den kokta, varma pasta och blanda väl. Lägg sparrisen i en värmetålig skål, häll på kokande vatten och låt stå 2 min. Häll av vattnet och blanda sparrisen och körsbärstomaterna med pastan. (Recept ur
Stora vegetariska kokboken.)
PS På grund av stress orsakad av gråtande bebis glömde jag sparrisen. Det blev självklart gott ändå. DS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar