Jag har tidigare bloggat om äggtoddy som tips på juldryck eller som alternativ till glögg. Här kommer ett annat tips - varm vaniljmjölk. Det är särskilt gott till saffransbröd eftersom vaniljmjölken är så mild att lukt- och smaksinne inte dövas när det är dags att njuta av en lussebulle. Ibland tycker jag att t ex glögg eller kaffe smakar för starkt och blir för dominerande över saffranet. En kväll som denna då jag dessutom känner mig helt slutkörd efter en natt med alltför lite sömn följd av en aktiv dag med besök på jobbet och pulkaåkning, skänker varm vaniljmjölk med lussebulle en känsla av tröst och lugn.
Varm vaniljmjölk, 4 koppar
8 dl mjölk
8 tsk mörkt muscovadosocker
1 vaniljstång (eller 4 tsk vaniljsocker)
Skåra vaniljstången och peta ut fröna i en kastrull. Värm vanilj, socker och mjölk. Vispa upp lite skum, häll upp och njut!
Crispy Baked Buffalo Chicken
7 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar