Det ursprungliga receptet var med vit fisk men igår när jag lagade middagen valde jag lax istället.
Ugnsstekt fisk med varm bönsallad, 4 portioner
4 portionsbitar eller 500 g lax
olivolja (till formen)
salt och peppar
1 liten rödlök
1 näve sockerärtor
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
olivolja (till stekning)
salt, peppar och en liten skvätt balsamvinäger
Lägg fisken i ugnssäker form med en skvätt olivolja i botten.
Salta och peppra och stek i ugnen i 20-25 min in 175°.
Strimla lök och sockerärtor.
Låt kidneybönorna och kakärtorna rinna av ordentligt.
Fräs lök, bönor och kikärtor ett par min i olivolja. Salta och peppra och droppa i balsamvinäger.
Lägg i sockerärtorna och vänd runt.
Servera med t ex matvete kokt i grönsaksbuljong och ruccola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar