söndag 20 december 2009

Julkalender: Lucka 20


Mina inlägg blir senare och senare men ja ja, så får det väl vara när man är bortrest. Här kommer i alla fall en klassiker i vår familj, som min man brukar göra till varje Jul - Mozartstubbe. Den brukar han smaksätta med cognac eller rom i mandelmassan men i år blev det alkoholfritt så barnen kan vara med och festa. Mozartstubbar går att garnera i många variationer med nötter såsom pistaschhack, hela valnötter, mandelspån, eller silverkulor eller ljus eller vit choklad eller... osv. I år blev det hackad mandel.

Mozartstubbe, 2 st
200 g mandelmassa
75 g nougat
75-100 g mörk choklad (70 %)
(1 msk rom eller cognac)

(Smaksätt mandelmassan med rom eller cognac.)
Dela mandelmassan i två delar och rulla ut till två tjocka stänger.
Platta ut den och lägg på två nästan lika långa nougatstänger.
Rulla ihop så att mandelmassan omsluter nougaten.
Doppa i och kleta på chokladen. Jag använder fingrarna men för den som har ovana fingrar kan det brännas lite.
Garnera med nötter, choklad, silverkulor eller nåt annat fint ätbart.

2 kommentarer:

  1. Vilken kul variant - har aldrig stött på den tidigare! Fin är den också =)

    SvaraRadera
  2. Tack tack! Är man bara lite, lite sugen kan man skära sig en liten, liten slice .. och är man på frossarhumör kan man ju sätta i sig hela stubben.:-P Med kulor är det mer "allt eller inget".

    SvaraRadera