Mina inlägg blir senare och senare men ja ja, så får det väl vara när man är bortrest. Här kommer i alla fall en klassiker i vår familj, som min man brukar göra till varje Jul - Mozartstubbe. Den brukar han smaksätta med cognac eller rom i mandelmassan men i år blev det alkoholfritt så barnen kan vara med och festa. Mozartstubbar går att garnera i många variationer med nötter såsom pistaschhack, hela valnötter, mandelspån, eller silverkulor eller ljus eller vit choklad eller... osv. I år blev det hackad mandel.
Mozartstubbe, 2 st
200 g mandelmassa
75 g nougat
75-100 g mörk choklad (70 %)
(1 msk rom eller cognac)
(Smaksätt mandelmassan med rom eller cognac.)
Dela mandelmassan i två delar och rulla ut till två tjocka stänger.
Platta ut den och lägg på två nästan lika långa nougatstänger.
Rulla ihop så att mandelmassan omsluter nougaten.
Doppa i och kleta på chokladen. Jag använder fingrarna men för den som har ovana fingrar kan det brännas lite.
Garnera med nötter, choklad, silverkulor eller nåt annat fint ätbart.
Vilken kul variant - har aldrig stött på den tidigare! Fin är den också =)
SvaraRaderaTack tack! Är man bara lite, lite sugen kan man skära sig en liten, liten slice .. och är man på frossarhumör kan man ju sätta i sig hela stubben.:-P Med kulor är det mer "allt eller inget".
SvaraRadera