söndag 6 december 2009

Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia


Till det här receptet ska det egentligen vara 8 st skivor av kalvytterfilé men jag tänker göra det med kyckling istället.

Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia, 4 portioner
4 st kycklingfiléer
peppar
2 påsar mozzarella (250 g)
3 färska tomater
1 gul lök
6 kvistar färsk salvia
2 dl olivolja
2 msk gourmetsalt
8 potatisar
2 burkar hela tomater
3 dl vitt vin
1,5 msk socker

Fläk upp filéerna med vass kniv till större platta skivor, täck med plastfolie och banka ut dem. Mal lite peppar över varje skiva. Skär mozzarellan och tomaterna i fyrkanter. Hacka löken grovt och salvian fint. Blanda dessa ingredienser i en skål med 1 dl olivolja och 1 msk salt.
Lägg kycklingskivorna på en skärbräda. Lägg 1 msk fyllning på varje skiva och rulla ihop. Spara resten av fyllningen. Skala och skär potatisen i skivor och lägg i vatten.
Värm 1 dl olivolja i en gryta med lock och stek ruladerna mad skarven ned tills de "stänger sig. Vänd så de får lite stekyta runtom. Ta upp ruladerna och lägg åt sidan.
Låt potatisen rinna av och lägg dem i grytan, stek potatisen gyllenbrun. Salta och lägg ner ruladerna igen. Ta av grytan från värmen. tillsätt resten av fyllningen. Mosa burktomaterna i en skål. Häll på vin, socker och 1 msk salt och häll blandingen över ruladerna. Peppra och dekorera med salviablad. Låt grytan koka under lock i ugn ca 25 min i 200°

(Recept från Elle mat & vin.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar