söndag 8 november 2009

Salsiccia-köttbullar i tomatsås med pappardelle


Jag hade egentligen tänkt göra Salsiccia-köttbullarna ikväll men i fredags så blev jag så vansinnigt sugen på att testa dem (jag har aldrig gjort Salsiccia-köttbullar förut) att jag bytte dag med krabbpastan som var planera till middag. Salsiccia-köttbullarna blev precis så goda som jag hade hoppats på och eftersom det blev köttbullar till ett helt kompani höll jag på att föräta mig.

Jag satte ihop mitt eget recept efter diverse inspiration från Vad blir det för mat?, Primo Paolo och smaskens.nu.

Salsiccia-köttbullar i tomatsås, ca 40-50 st
800 g fläskfärs
0,5 dl vitt vin
2 dl rött vin
3 rivna schalottenlökar
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk stött fänkål
1 tsk svartpeppar
1,5 dl matlagningsgrädde
1 burk finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
250 g pappardelle

Blanda allt noga, forma köttbullar och stek gyllene. Häll på grädde, tomatkross, tomatpuré och låt koka ihop några minuter. Servera med pappardelle och riven eller hyvlad pecorinoost. Väldigt enkelt, gudomligt gott!

2 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut! Känner igen konservburken med krossade tomater, de italienska är godast.

    SvaraRadera
  2. Det var jättegott! Och Mutti rules! Inte bara konservmärket... ;-)

    SvaraRadera