måndag 7 december 2009

Sesampanerad fisk med potatismos

Detta är egentligen ett festrecept med marulk på vitlöksmosbädd som jag valt att göra om till ett vardagsrecept.

Sesampanerad fisk med potatismos, 4 portioner
500 g mjölig potatis
1 liten purjolök
2 msk smör
2 msk mjölk (eller mer beroende på potatisens konsistens)
salt och peppar
2 msk färskpressad citronsaft
600 g fiskfiléer (t ex pangasius)
2 msk färskpressad citronsaft
ca 0,5 dl sesamfrön
smör (till stekning)
2 msk pinjenötter (lätt rostade)
lite fin olivolja

Skala och tärna potatisen och koka den. Strimla purjon fint och blancera hastigt, ca 1 min, i kokande vatten. Mosa potatisen när den är mjuk och tillsätt smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Droppa citronsaft över fisken. blanda sesamfrön med salt och peppar på en tallrik, och doppa fisken i blandningen. Stek i smör, ett par min på varje sida.
Strö purjon över potatismoset och servera det till fisken. Strö pinjenötter över portionen och droppa över lite fin olivolja.

(Recept från Elle mat & vin.)



2 kommentarer:

  1. Att sesampanera fisk är inte alls dumt. Jag hrukar ta både svart och vita sesamfrön så blir det riktigt snyggt!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Det låter snyggt. Jag ska prova det för det kan se lite blekt ut med vita sesamfrö. Tror aldrig att jag köpt svarta faktiskt. Tack för tipset!

    SvaraRadera