Hej hopp! Här blir det småkakor igen. Den här gången har jag bakat de klassiska pepparnötterna. Jag tycker både utseende och smak gör dem obligatoriska på kakfatet på julafton, och jag bakar dem redan nu så jag kan njuta fram till dess.
Det här blir också mitt bidrag till
Månadens sötsak på bloggen
Söta saker, som har decembertemat "kryddat".
Pepparnötter, ca 30-40 st
125 g smör
1 dl (lite drygt) socker
1 msk ljus sirap
1 t sk bikarbonat
1 litet ägg
0,5 msk mald kardemumma
0,5 msk mald kanel
3 dl vetemjöl
Garnering:
Mandel, skållad och skalad
Rör smör, socker och sirap poröst.
Rör ut bikarbonatet i ägget och tillsätt det.
Blanda ner kryddor och mjöl.
Rulla degen till längder och dela dem i bitar.
Rulla bitarna till bollar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck ner en mandel.
Grädda i 160° i ca 15 min.
Låt kallna på galler.
I 2009 års adventskalender bloggade jag om
varm vaniljmjölk om den 15:e december.
Vad goda de ser ut.
SvaraRaderaMumsiga de ser ut! :D
SvaraRaderaRE:
SvaraRaderaAng. solrosfröna:
I ett recept jag tycker väldigt mycket om, detta:( http://mitt-stora-koksaventyr.blogspot.com/2010/06/solrossnittar-min-nya-favorit.html ), är det solrosfrön, och sjävla kakan är lite som sirapsbröd, dvs lite seg och kolaaktg - precis som chocholate chip, tänkte jag! Och så testade jag att slänga i lite solrosfrön för variationens skull - och ja, det blev lyckat! :)
Så mumsiga de ser ut
SvaraRaderaErika, tack!
SvaraRaderaNellie, tack du med!
Filippa, tack för ditt svar angående solrosfröna!
Cupcakesfluffa, tusen tack!