Vår lille J pyntar pepparkakshuset tillsammans med faster.
Vår julbrasa.
Jullunchen: lutfisk med senapssås och bacon.
Kakdelen av gottebordet: köpepepparkakor, chokladkolakakor med flingsalt, min svägerskas kolasnitt, pepparnötter och korintkakor.
Godisdelen av gottebordet: mozartkulor, konfekt med romdadlar, kokostryffel med vit choklad och Malibu, min mans konfektstubbe med Grand Marnier-marinerade fikon, kolapuffar med jordnötter och Marrons glacés (glacerade kastanjer).
Marron glacés, ljuvligt godis från Frankrike, smakade jag för första gången denna julen. Jag antar att de går att få tag på i Sverige också, åtminstone i specialbutiker, men lyckliga vi fick en liten låda av min svågers franska familj som kom till Skåne på Annandagen.
Min svägerskas pynt på julbordet.
Tyvärr blev jag lite besviken på min egenlagrade julost. Jag hade hoppats på att den skulle smaka ännu mer även om vi alla var överens om att den var väldigt god. Nästa gång ska jag prova att lagra den i ett halvår istället för fyra månader som det bidde den här gången.
Utöver min Treveckorssallad med rödkål och apelsin blev det en hel del annat "grönt": rödkålsfräs med pinjenötter, saffransmorötter och min svägerskas långkål.
En held del kött blev det ju också, t ex min kycklingpaté med nötter och...
... julskinka såklart, rökt rådjursbog samt vildsvins- och renkorv.
Det får räcka så.
GOTT NYTT ÅR!!!
Kakdelen av gottebordet: köpepepparkakor, chokladkolakakor med flingsalt, min svägerskas kolasnitt, pepparnötter och korintkakor.
Godisdelen av gottebordet: mozartkulor, konfekt med romdadlar, kokostryffel med vit choklad och Malibu, min mans konfektstubbe med Grand Marnier-marinerade fikon, kolapuffar med jordnötter och Marrons glacés (glacerade kastanjer).
Marron glacés, ljuvligt godis från Frankrike, smakade jag för första gången denna julen. Jag antar att de går att få tag på i Sverige också, åtminstone i specialbutiker, men lyckliga vi fick en liten låda av min svågers franska familj som kom till Skåne på Annandagen.
Min svägerskas pynt på julbordet.
Tyvärr blev jag lite besviken på min egenlagrade julost. Jag hade hoppats på att den skulle smaka ännu mer även om vi alla var överens om att den var väldigt god. Nästa gång ska jag prova att lagra den i ett halvår istället för fyra månader som det bidde den här gången.
Utöver min Treveckorssallad med rödkål och apelsin blev det en hel del annat "grönt": rödkålsfräs med pinjenötter, saffransmorötter och min svägerskas långkål.
En held del kött blev det ju också, t ex min kycklingpaté med nötter och...
... julskinka såklart, rökt rådjursbog samt vildsvins- och renkorv.
Det får räcka så.
GOTT NYTT ÅR!!!
wow, så mycket delikatesser =) Gott Nytt År!
SvaraRaderaMycket gotter. Vi kan helt klart hålla med dej angående julosten, visst blev den god men den skulle nog legat lite längre.
SvaraRaderaVi vill passa på att önska dej ett riktigt GOTT NYTT år,
kram Anki och Håkan
Gott Nytt År, hoppas ni får en underbar kväll
SvaraRaderaGott Nytt År!
SvaraRaderaGrymt med egen lagrad ost. Det låter vuxet :) God fortsättning.
SvaraRaderaGott Nytt År på dig!
SvaraRaderadet ser fantastiskt ut!
SvaraRaderagod fortsättning!
Malin, tack det samma!
SvaraRaderaMårtenssons, det får kanske bli en midsommar ost :-) Funderar starkt på att lagra en. Tack det samma!
Cupcakesfluffan, tack och hoppas du fick det med!
Sana, tack det samma!
Erika, tack det samma!
Yasemin, vad gör man inte för vuxenpoängen ;-)
Remsan, tack det samma!
Och Charlotta, tack du med!
Vad mysigt ni ser ut att ha haft det. Ser att du också har en liten. Min kille är född maj 09.
SvaraRaderaOvanligt gott, då är de nästan lika gamla. Min lille kille kom början av juni 09.
SvaraRaderaMEN VAFAN ERIKA, UNGEN KAN JU FAN INTE PYNTA MED FASTER. PYNTA MED MIG ISTÄLLET
SvaraRaderajag skulle STAMPA PÅ DET DÄR FULA JÄVLA PEPPARKAKSHUSET, DET ÄR SÅ JÄVLA FULT ATT DET INTE ENS FÅR KALALS FÖR PEPPARKAKSHUS. FÖR DEM ÄR FINA
SvaraRadera