Det blev en sen lucköppning idag men förhoppningsvis värt att vänta på. Dagens lucka innehåller ett vuxengodis som kräver lite pyssel men som uppskattas av mina nära och kära. Jag har inte ett speciellt recept som jag följer och jag har heller ingen koll på mängder och mått, så jag anger bara ingredienser och beskriver enkelt hur jag går tillväga.
Erka perkas konfekt med romdadlarTorkade dadlar
Mörk rom (jag använder Havanna Club)
Mandelmassa (marsipan är egentligen bättre, inte lika smuligt)
Mörk choklad, 57-70 %
Garnering:Vit eller ljus choklad
Kärna ur och dela dadlarna i fyra bitar. Lägg dem i en skål och häll på en skvätt mörk rom, täck med plastfolie och låt dra i fler timmar, över natten, ett dygn eller ännu längre. ju längre de drar desto bättre.
Linda in varje dadelbit i mandelmassa och forma till en boll. Doppa i smält, mörk choklad och låt stelna på ett kallt ställe.
Smält vit eller ljus choklad och spritsa på ur t ex en plastpåse eller pappersstrut.
Förvara kallt.
I 2009 års adventskalender bloggade jag om
Rocky Road om den 18:e december.
Vad tjusiga de är!
SvaraRaderaSå snygga!! Låter gott!!
SvaraRaderaÅh... det lät jättegott. Mums!
SvaraRaderaFrostrosor, tack!
SvaraRaderaSofie, mycket gott! :-)
Erika, tack!