Så var det dags igen att göra en ny laddning
treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin. Jag hade även i en rödlök för det tycker jag ger lite extra julig smak. Det blev snyggt med de röda färgerna från kålen, paprikan och rödlöken och apelsinen gav en fräsch touch tycker jag. Den här salladen skulle säkert göra sig bra på julbordet som ett komplement till alla kött- och fiskrätter, så jag tror jag tar med en laddning ner till Skåne där vi ska fira jul.
Treveckorssallad med rödkål och apelsin1 dl olivolja
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl socker
0,5 vitkålshuvud, finstrimlat
1 rödlök, tunt skivad
1 stor, röd paprika, strimlad
0,5 purjolök, strimlad
1 stort knippe bladpersilja, hackad
1 stor apelsin, rivet skal
Koka en lag av olja, vinäger och socker till sockret löser sig.
Blanda övriga ingredienser och häll sedan lagen alltsammans och blanda ordentligt
I 2009 års adventskalender bloggade jag om
tryffeltårta med choklad och saffran den 21:e december.
Nu har jag gjort din kokostryffel, den med vit choklad och Malibu, blev så underbart gott, fast jag gjorde chokladpraliner som jag fyllde med kokostryffel istället.
SvaraRaderaVad god den ser ut!! Gillar rödkål!!
SvaraRaderaCupcakesfluffan, vad kul! vad kul att du gillade det! :-D
SvaraRaderaSofie, jag kan tänka mig att du gör det så som jag känner dig från din blogg. Du är lite modig när det gäller kål också, jag minns den svarta kålen du provade på tidigare i höstas :-)